duminică, 15 februarie 2015

Ceai de afin

Proprietati farmaceutice Afin:

Vaccinium myrtillus
Frunzele de afin
–  sunt excelente antidiareice
– provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile si ușurează cicatrizarea ranilor
– consumate des, scad zaharurile din sânge
–  actioneaza asupra inmultirii microbilor
–  sunt foarte bune diuretice
– afinul este si un antiseptic urinar
–  afinele cresc acuitatea vizuală
–  folosi in tratamentul diabetului

Afectiuni tratate cu Afin:

boli tratate cu afin: diaree, enterocolite (inflamația intestinului subțire și gros) de fermentație, enterocolite (inflamația intestinului subțire și gros) de putrefacție, oxiurază, diabet, infecții urinare, diaree, uremie, gută (artrită urică), reumatism

Tratamente naturiste Afin

– ceaiul de afin combinat cu alte plante medicinale se foloseste in tratatrea simptomelor de gută, reumatism, dar si hiperuricemie (care inseamna exces de uree în sânge). Din acest ceai se pot bea fara probleme 2-3 căni, recomandate pe stomacul gol si de fiecare data înainte de masă cu aproximativ 1 oră. Se obitin rexultate excelente daca se vor face cure de lungi cu ceai de afin (cel putin 6 saptamani). 
– in tratatrea oxiurazei – se recomanda ceai de afin combinat, si se vor face cure de 12 zile: se vor bea cel putin 1-2 litri din aceast ceai in fiecare zi. In plus se pot face clisme la fiecare 2-3 zile cu infuzie combinată din frunze de afin.
– persoanele care sufera de fragilitate capilară pronunţată si care pot face vanatai pe suprafete mari ale pielii, reactioneaza extrem de bine la tratamentul care consta in frunze de afin şi frunze de viţă-de-vie. Acest tratament va avea o durata  de 3 luni timp în care se va lua pe stomacul gol dimineata, la pranz, dupa-amiaza si seara, o linguriţă de pulbere (sub limba) dintr-o combinaţie de frunze de afin şi de viţă-de-vie (cele care au struguri negri) în proporţii egale

Mod de preparare Afin – ceai de Afin, decoct de Afin, macerare la rece

Infuzie : ceai de afin –  se vor pune 2 lingurițe la jumatate de litru de apă clocotită. Cel mai bine se bea călduț și  în 3 reprize, pe parcursul unei zile
Decoct: fructe de afin zdrobite in proportie de o lingurita si jumatate la 500 ml de apă rece, se vor fierbe jumatate de ora; apoi se bea călduț de 3 ori pe parcursul unei zile
Macerare la rece: fructe de afin zdrobite in proportie de o lingurita si jumatate la 400 ml de apă rece, lasat la temperatura camerei la macerat 8 ore; se bea de 3 ori pe parcursul unei zile
Frunze
- in 250 ml apă clocotită se vor pune 2 linguriţe de frunze de afin maruntite. Se lasa acoperit 10 minute după care se va strecura, si se bea în cursul unei zile.
–  in 250 ml apă se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite de afin – se fierb 15 minute. Se foloseste in tratamentul diareei, este un bunantiseptic urinar
Fructele
- la 500 ml apă se vor pune 2 linguriţe de afine. Se vor fierbe  jumatate de ora. Ceaiul rezultat se va bea călduţ pe parcursul unei intregi zile
– la 500 ml de apă se vor pune 2 linguriţe de afine zdrobite  – se lasa la macerat de seara până dimineaţa la temperatura camerei. Se va bea a doua zi in decurs de 24 de ore
– la 1 kg de zahăr se vor pune 1 kg de afine zdrobite. Se ţine astfel la foc timp de 30 minute, oiar apoi se va turna în sticle cu gura mai largă.
– la 700 g de zahăr se va pune un litru de suc de afine. Se fierbe apoi până se ingroasa. Se poate folosi în tot cursul anului
– fructele uscate se vor macina – se ia un vârf de cuţit de 3 ori pe zi sublingual. Acesta se  ţine timp de 10 minute, după care se înghite.
– gemurile şi dulceţurile de afine se fac conform retetelor cunoscute de fiecare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu