duminică, 15 februarie 2015

Ceai de anason

Afectiuni tratate cu anason:

Pimpinella anisum
boli tratate cu anason: afecţiuni intestinale, afecţiuni respiratorii, afecţiuni urinare (este şi antibacterian), anorexie, artrită,  balonări abdominale, bronşite, cefalee (în special praf sub limbă), diabet, dispepsie, enterite (pentru efectul antibacterian), infecţii intestinale, insomnie, insuficienţă pancreatică şi intestinală, litiaze de orice fel, parazitoze digestive, reumatism, tuse dureroasă uscată, viermi intestinali.

 Contraindicatii anason

 – nu se consuma in cazul ulcerului gastro-intestinal, colitelor. Seminteel evchi pto fi toxice asa ca nu se consuma

 Mod de preparare anason: ceai de anason

Ceai de anason – se prepara dintr-o lingurita de anason la 300 ml de apa fierbinte –  dupa aproximativ 20 de minute se strecoara; Ceaiul de anason se in 3 reprize inaintea meselor principale, dar se va utiliza pe perioade scurte deoarece este toxic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu