duminică, 15 februarie 2015

Ceai de gentiana

Afectiuni care se trateaza cu gentiana:

boli tratate cu gentiana: hepatita, dischinezie biliara, sindrom de malabsorbtie, gripa, stari febrile si multe altele

Tratamente naturiste cu gentiana

– se foloseste in cazurile de hepatită acută, hepatită cronică, ciroză în fază incipientă – astfel se administrează sub formă de pulbere, in cure foarte lungi de cate 6-8 luni. Daca exista cazuri foarte grave, gentiana se va asocia şi cu alte plante medicinale cu efecte reglatoare şi tonice asupra ficatului.
– pentru afectiunile precum: diskinezie biliară, colecistită, dispepsie – se administreaza sub formă de pulbere de gentiana, de cate 3 ori pe zi, si de fiecare data la 2 ore dupa mesele principale
– pentru persoanele care sufera de digestie dificilă, dispepsii frecvente, nu au pofta de mâncare (cei care sunt in convalescenta) – se administreaza un vârf de cuţit de pulbere de gentiana cu 15 minute înainte de fiecare masă.
– pentru asimilaţie deficitară, sindrom de malabsorbţie – gentiana se administreaza sub forma de pulbere.
– pentru persoanele care sufera de hipocalcemie, hipomagnezie şi anemie feriprivă – se administreaza pulbere de gentiana. Aceasta are un efect foarte bun asupra asimilaţiei. Pulberea de gentiana se combină cu coada calului şiurzică
– pentru cei care au gripă, stări febrile sau convalescenţă – se administreaza pulbere de gentiana. Pentru cei raciti se administreaza 1/2 linguriţă luată de 3-4 ori pe zi  – reduce febra, elimina senzatia de moleseala
– in cazurile de malarie – se administreaza pulbere  de gentiana (se obtin efecte mai bune daca se asociaza cu scoarţă de chinină).
- pentru starile de depresie, melancolie, isterie, este un bun adjuvant în sindromul discordant – se administreaza pulbere de gentiana de 4 ori pe zi, la ore fixe, se fac cure de o luna cu pauze de cate 2 saptamani
– in cazurile de hernie inghinală – se administreaza pulbere de gentiana în tratamente de lungă durată – mai multe luni. Gentiana are efect de tonifiere a ţesuturilor. Este extrem de eficientă o combinaţie de pulberi din genţiană, ciurul zânelor, salvie şiangelică

Mod de preparare gentiana – ceai de gentiana, sirop de gentiana

– la un litru de vin de struguri se vor adauga 50 de grame de gentiana maruntita. Se lasa la macerat 8 zile si se agita des in tot acest timp,iar ulteriro se strecoara. La acest vin se adauga miere deoarece este amar. Se administreaza cate o lingurita inainte de mese
– sirop de gentiana- se prepara din 20 grame de plantă mărunţită care se vor se pune 250 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute, se strecoara si se adauga 100 de grame de zahar dupa care se pune iarasi la fiert timp pana capata consistenta unui sirop. Din acest sirop se va lua cate o lingurita cu 30 de minute inainte de masa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu