duminică, 15 februarie 2015

Ceai de anghinare

Proprietati farmaceutice anghinare:

Frunzele de anghinare
– anghinarea creste secreția de bila a celulelor hepatice
– stimulează contracția vezicii biliare și a căilor biliare și provoacă golirea conținutului lui
– scad colesterolul din sânge
– excită secrețiile biliare
– anghinarea scade zaharul din sânge
– măresc reziduul uscat al bilei
– stimulează secreția biliară a colesterolului
– reglează celulele hepatice
– decongestiv renal
– anghinarea măreste pofta de mâncare
– adjuvant în hipertensiune arterială
– anghinarea are acțiune antimicrobiană

Afectiuni tratate cu anghinare:

boli tratate cu anghinare: afecţiunile inimii, angiocolite, anorexie, angină pectorală, ateroscleroză, artrită, boli de ficat, boli de rinichi, boli ale tubului digestiv, celulită, ciroze, colecistită, congestie hepatică, constipaţie, diabet (scade nivelul zahărului din sânge), dischinezii biliare, dureri de cap, eczeme, enterocolită, fermentaţii intestinale, gută, hemoroizi, hepatică cronică şi acută, hiper-colesterolemie, hipertensiune arterială, intoxicaţii, insuficienţă hepatică, icter, laringită acută, migrene digestive, nefrite cronice, obezitate, plăgi, prurit, regenerare celulară, răguşeală, retenţia apei, reumatism, surmenaj, toxiinfecţii alimentare, urticarii, varice, vărsături, vertij (ameţeli) zgomote în urechi.
Cynara scolymus

Contraindicatii anghinare:

– anghinarea este contraindicata in cazul afecțiunilor acute renale și hepatobiliare
– nu se administreaza femeilor gravide, deoarece diminuează cantitatea de lape

Mod de preparare anghinare: ceai de anghinare

Infuzie:
– ceai de anghinare – se prepara folosind 2 lingurițe de planta la 300 ml de apă care fierbe; ceaiul de anghinare se bea în 3 reprize înaintea meselor principale;
– după 10 zile se poate mari doza la 4 lingurite, iar după alte 10 zile,  se vor pune 5 lingurițe la 300 ml de apă fierbinte.
După ce se va lua o pauză de o lună, cura se poate relua. In caz de suprasozare provoaca colici biliare si renale.
– este o planta care actioneaza extrem de puternic, si din acest motiv se face doar un ceai dintr-o linguriţă de plantă la 500 ml apă clocotită. Senzaţiile de intoxicare sunt: vărsături şi colici hepatice, deoarece ficatul nu se poate debarasa aşa de repede de toxinele acumulate. Acest ceai este bine sa se bea cu lingurita.
– la 250 de ml de apa care fierbe se vor pune 2 lingurite de anghinare – se acopera aproximativ 10 minute si se bea mereu inaintea meselor principale.
Praf de anghinare: se macina şi se pune apoi sub limbă o cantitate foarte mica, de un vârf de cuţit. Se va ţine acolo timp de 10 minute după care se înghite cu apă.
Tinctură de anghinare: 50 g de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml alcool alimentar de 70˚, si se ţine timp de 15 zile agitând des. Recipientul trebuie inchis foarte bine. Din aceasta tinctura se vor lua între 5 picături până la 15 picături de 3 ori pe zi,diluata cu ceai sau apa.
– dupa consum este indicat sa se stea in pat, pe partea dreapta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu