duminică, 15 februarie 2015

Ginseng

Proprietati terapeutice ginseng:

– sporeşte capacitatea de apărare a organismului, normalizează funcţiile vitale.
– ginseng are efecte deosebite asupra stimulării producerii de interferon.
– intăreşte activitatea celulelor fagocitare ale organismului. Echilibrează şi stopează efectele stresului asupra organismului. Ajută la producerea în organism a unor hormoni, ajutând prin acesta la împiedecarea hipertrofierii unor celule, etc.

Afectiuni tratate cu ginseng:

boli tratate cu ginseng: adenom de prostată, afecţiuni coronariene, afecţiuni digestive, afecţiuni dentare, afecţiuni hepatice, afecţiuni nervoase şi psihice, afecţiuni pulmonare, anemie, artrită, avitaminoze, boli inflamatorii, boli mentale, cancer, convalescenţă, circulaţie cerebrală a sângelui deficitară, climacteriu, colesterol în exces, degenerescenţă, epilepsie, hipertensiune arterială, hipotensiune arterială-le reglează în toate cazurile, hipoglicemie, îmbătrânire prematură, impotenţă, imunitate, indigestii, infecţii virale, insomnie-să nu se ia după ora 18, memorie deficitară, menopauză, micoze, oboseală cronică, osteoporoză, polinevrite, răni, scleroză multiplă, slăbiciune generală, stres, trigliceride în exces, tuberculoză, tulburări de circulaţie sangvină la orice nivel, tumori-le dizolvă.

Tratamente naturiste ginseng

– ginsengul se gasete sub forma de capsule in care se afla pulbere de ginseng si care se administreaza conform prescriptiei
– cea mai utila este radacina de ginseng, care insa este si cea mai scumpa – se marunteste si se pune in 5 parti de alcool alimentar de 70 de grade. Sticla se inchide ermetic si se lasa timp de 15 zile la temperatura camerei, agitand des recipientul. La final  se strecoara si se poate pastra in sticle mai mici timp de 2 ani. Se administreaza in functie de afectiunile de care sufera fiecare – de la 10 picaturi la o lingurita pe zi, inainte de mesele principale.
– este folosit si ca tonic sexual – cate o lingurita seara, inainte cu 2 ore de actul sexual
– in timpul tratamentului cu ginseng nu se consuma cafea, cola, cacao

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu